ONU: Rromii sunt discriminaţi pe scară largă. România a eșuat în protejarea drepturilor omului

Wednesday, 03 December 2014, 20:49 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Amnesty International şi Centrul European pentru Drepturile Romilor (ERRC) salută observaţiile finale făcute publice de Comitetul ONU privind Drepturile Economice, Sociale şi Culturale, ca urmare a recentei examinări a rapoartelor periodice ale României.

"Observaţiile finale evidenţiază preocupări persistente faţă de eşecul României de a asigura implementarea şi protejarea eficientă a drepturilor omului - printre care ale romilor -, România neîndeplinindu-şi astfel obligaţiile asumate în baza Pactului Internaţional pentru Drepturi Economice, Sociale şi Culturale pe care l-a ratificat în 1974. Acestea reiau în mare parte preocupările articulate de către cele două organizaţii în mod repetat atât în mod public cât şi în discuţii cu autorităţile române", se arată într-un comunicat remis Mediafax.

Potrivit celor două organizaţii, comitetul şi-a exprimat îngrijorarea faţă de o gamă extinsă de probleme legate de drepturile omului, inclusiv "discriminarea pe scară largă şi excluziunea socială a romilor, în special în domeniile de locuire, educaţie, sănătate şi locuri de muncă", precum şi ostilitatea opiniei publice faţă de rromi.

 

 

Mai multe pe Mediafax.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL