Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OFICIAL din Guvern: NU VOM AVEA tablete pentru elevi pe 10 septembrie

Thursday, 27 August 2020, 14:04 Sursă: Realitatea.net

Prezent la conferinţa online "România digitală - evoluţia comunicaţiilor în mediul rural în ultimii 20 de ani", Murguleț a afirmat că, din perspectiva lui, nu crede că ONAC (Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate - n.r.) a gestionat procedura de achiziţie prea eficient, dar se bazează pe faptul că, împreună cu colegii de la ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice - n.r.) şi de la Ministerul Educaţiei se va corecta această situaţie, potrivit Agerpres.

Oficialul guvernamental a subliniat că este imposibil ca tabletele să ajungă în şcoli pe 10 septembrie, având în vedere stadiul în care se află acum procedura de achiziţie.

"Oricum, nu cred, dar nu că nu cred, ci nu vom avea tabletele pe 10 septembrie. Experienţa mea de peste 11 ani în piaţa de IT&C mă îndreptăţeşte să afirm că, aşa cum arată această achiziţie în acest moment, nu vom avea tabletele pe 10 septembrie, aşa cum Guvernul şi-a propus", a susţinut secretarul de stat.

Pe de altă parte, prezent la acelaşi eveniment, Jean Badea, consilier în Ministerul Educaţiei, a afirmat că el rămâne optimist cu privire la licitaţia de achiziţie a celor 250.000 de tablete şi speră ca măcar o parte să ajungă în şcoli pe 10 septembrie. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL