Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O orădeancă, vicecampioană mondială în Magie Mentală. Cum reușește să citească gândurile

Sunday, 26 July 2015, 17:32 Sursă: REALITATEA.NET

Peste 150 de concurenţi din toată lumea au participat la 8 categorii ale magiei şi au fost evaluaţi atât prin punctajul strict al unui juriu internaţional, cât şi de către aplauzele celor 3,000 de magicieni veniţi să asiste la campionat, potrivit VoceaTransilvaniei.ro.

Vicecampionii mondiali în magie mentală spun că show-ul lor „The Mind-Reading Revolution“ s-a remarcat printr-o interpretare inovativă şi umoristică a iluziei clasice de citire a gândurilor spectatorilor. Cu acest show, Anca şi Lucca au câştigat în categoria magie mentală, în 2014 titlurile de campioni în Austria, vice-campioni în Germania şi locul 1 în Elvetia, iar în 2015 titlul de vice-campioni mondiali.

„Atât juriul, cât şi publicul au fost impresionaţi de imposibilitatea prezetării noastre. A trebuit să demonstrăm juriului într-o şedinţă separată o parte a metodei noastre, pentru a-i convinge că nu am folosit maşinării electronice şi nici complici în public pentru a crea iluzia de citire a gândurilor“, povesteşte Lucca.

Participarea lor la campionat şi-a avut succesul şi efectul scontate, prin metoda inovativă de citire a gândurilor şi interacţiunea originală cu publicul. Dacă în majoritatea iluziilor din magia mentală se prezintă ca punct central legătura dintre cei doi protagonişti, Anca şi Lucca propun o altă abordare prin emanciparea rolului femeii în magie de la asistenţă la lider.

Metoda inventată de Lucca, pentru care a și primit un premiu de invenție anul trecut, i-a uimit pe cei din juriu, pentru că nu au găsit o explicație și este cel mai frumos compliment pe care îl poți primi”, spune Anca Lucian, vicecampion mondial în magie mentală.

Totodată, prezentarea lor s-a remarcat prin abordarea ludică a conflictelor matrimoniale, şi ca urmare cererile de contracte şi apariţii internaţionale au urmat.

„În decurs de câteva ore după participarea noastră la campionat am primit cereri de la televiziuni internaţionale din Europa şi America de Sud, cât şi de la agenţi, teatre şi congrese de magie. Şi celebrul Magic Castle din Hollywood vrea să ne angajeze“, a mai spus Lucca despre rezonanta show-ului lor.

Iluzionistul Lucca şi-a asumat ca scop să restabileasca magia ca o formă de artă valoroasă şi interactivă. El îşi crează multe dintre iluziile sale şi a devenit în 2012 şi 2014 Campion Naţional în Magie Mentală în Austria.

Anca şi Lucca au notificat Cartea Recordurilor că doresc să doboare recordul mondial la cel mai mare număr de obiecte transmise, prin puterea gândului, pe minut, care acum e de optsprezece. Anca şi Lucca vor încerca să doboare primul record mondial în perioada 1-3 august, la Oradea sau la Cluj-Napoca- oraşul de origini al mamei Ancăi.

De peste 60 de ani Federatia Internaţionala a Cluburilor de Magie (FISM) organizează odată la 3 ani Campionatul Mondial de Magie. Peste 90.000 de cluburi de magie fac parte din FISM şi reprezintă 50 de naţiuni şi peste 50.000 de membri

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL