Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NOU NĂSCUŢII din România, în PERICOL. Criză de VACCIN împotriva HEPATITEI

Saturday, 30 August 2014, 17:17 Sursă: REALITATEA TV


Bebeluşii ar trebui imunizaţi împotriva hepatitei B în primele 24 de ore de la naştere. În Dâmboviţa, sute de copii născuţi în ultimele două luni au rămas nevaccinaţi.

Singura soluţie pentru părinţii care vor să-şi protejeze copiii este să cumpere serul din farmacii.

Aceeaşi situaţie este şi în maternităţile din Galaţi.

Liliana Iordachescu - purtator de cuvant DSP Galati: "Ca în toată ţara, este o problemă în sensul aceasta. aşteptăm repartiţia ministerului sănătăţii. ar trebui să sosească din clipă în clipă. 00.13

În Bacău, vaccinul s-a epuizat de la începutul lunii, aşa că sute de bebeluşi au părăsit maternitatea fără să fie imunizaţi împotriva hepatitei B.

Semnalul de alarmă este dat de medici: Aurelia Taga Taga, medic pediatru, explică: "Vaccinarea antihepatitica se face in mai multe doze. Prima doza se aplica in prima zi de la nastere, se face in maternitati. Exista riscuri ca in aceasta perioada pana la administrarea vaccinului antihepatita B copilul sa contacteze virusul B, acolo unde imunitatea la nastere este foarte scazuta. Vorbim de nou-nascuti cu risc prematur, cu patologii congenitale".

Ministerul Sănătăţii dă asigurări că va rezolva problema, după ce va recepţiona primele 50.000 de doze de vaccin. Ministerul a solicitat direcţiilor de sănătate publică identificarea tuturor copiilor născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL