"Ştiri sfâşietoare vin de la Paris". Klaus Iohannis, mesaj după tragedia de la Notre Dame

Monday, 15 April 2019, 23:00 Sursă: REALITATEA.NET

"Ştiri sfâşietoare vin de la Paris. Notre Dame, un simbol istoric al culturii europene, este în flăcări în această seară. România este alături de Franţa", este mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis.

Un incendiu violent a distrus în mare parte catedrala Notre Dame din Paris. Catedrala construită în perioada 1163-1345 a ars ca o torță, turla și acoperișul prăbușindu-se în urma flăcărilor mistuitoare, care s-au extins rapid.

Totodată, mai multe obiecte de artă, de o valoare inestimabilă, au fost distruse de foc. Mulți dintre parizienii adunați în perimetrul de siguranță au privit dezastrul având lacrimi în ochi.

Catedrala Notre Dame din Paris a ars ca o torță. Turla și acoperișul s-au prăbușit

Ziua de 15 aprilie 2019 va rămâne drept una dintre cele mai negre din istoria Franței. Un incendiu devastator a cuprins catedrala Notre Dame, cu puțin timp înainte de ora României 20:00, distrugând o mare parte din clădirea-monument, în nici două ore, timp în care nimeni nu a putut interveni concret.

Catedrala Notre Dame a ars cu flăcări puternice și, deși mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului, stingerea incendiului care a cuprins unul dintre simbolurile Parisului și ale Franței nu s-a putut realiza în timp util.

Pompierii au avut uriașe dificultăți în a reuși să stingă focul de proporții, care a distrus o bună parte din clădire, plus obiecte de artă vechi de sute de ani, de o valoare inestimabilă. Abia după ore întregi de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins.

Oficialitățile pariziene susţin că incendiul ar putea avea legătură cu lucrările de renovare a clădirii vechi de peste 700 de ani, renovare care are loc în această perioadă. Specialiștii afirmă că refacerea catedralei Notre Dame va dura mulți ani.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL