Notre Dame, în flăcări. Donald Trump, reacție fulger după imaginile-șoc de la TV

Monday, 15 April 2019, 21:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un incendiu violent a izbucnit, luni seara, la catedrala Notre Dame din Paris. Catedrala construită în perioada 1163-1345 arde ca o torță, iar flăcările se extind. Turla s-a prăbușit în urma flăcărilor mistuitoare. Președintele american Donald Trump a reacționat imediat printr-un mesaj urgent adresat francezilor.

Președintele SUA Donald Trump a transmis un mesaj pe Twitter la scurt timp după ce au apărut imaginile tulburătoare cu incendiul devastator la TV.

"E groaznic să văd focul uriaș de la Catedrala Notre Dame din Paris. Poate ar fi utile elicoptere care să arunce apă de sus și ar reuși să stingă focul. Trebuie acționat rapid", a scris Domald Trump pe Twitter.

Catedrala Notre Dame a fost evacuată, iar oamenii sunt sfătuiți să stea departe. Incendiul a izbucnit cu puțin timp înainte de ora României 20:00.

Catedrala Notre Dame arde cu flăcări puternice și mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului pentru a stinge incendiul care a cuprins monumentul istoric, unul dintre simbolurile Parisului și ale Franței. Pompierii au dificultăți în a reuși să stingă incendiul de proporții, care a distrus o bună parte din clădire.

Oficialitățile pariziene susţin că incendiul ar putea avea legătură cu lucrările de renovare a clădirii vechi de peste 700 de ani.

Specialiștii susțin că refacerea catedralei Notre Dame, mistuită de flăcări, va dura mulți ani.

LIVE Catedrala Notre Dame din Paris arde ca o torță. Turla s-a prăbușit. Pompierii nu fac față!

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN