Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi scheme de sprijin pentru HORECA: Formă de ajutor de stat aplicată în două ţări europene. Anunțul premierului Ludovic Orban

Sunday, 08 November 2020, 21:55 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

”În zona HORECA, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care am văzut că este deja folosită în două ţări europene. Este o schemă în care compensezi pierderea prin compensarea a 20% din pierderea cifrei de afaceri raportat la 2019. Efectiv se dau bani, 20% din pierderea pe cifra de afaceri.

Noi deja pregătim schema de ajutor de stat, pregătim actul normativ, vom face solicitare către Comisia Europeană pentru că orice formă de ajutor de stat pe care o dai trebuie aprobată de Comisia Europeană”, a declarat Ludocic Orban.

România - singura țară care a crescut investițiile publice în vreme de criză economică

Orban a susținut că sectorul HORECA a fost puternic afectat, dar Guvernul pregătește o schemă de ajutor pentru el: „Zona HORECA a fost foarte afectată, dar și aici, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care e deja folosită în două țări europene. Eschemă prin care compensezi 20% din pierderea cifrei de afaceri pe 2020, raportat la 2019. Se dau bani efectiv. 20% din cifra de afaceri. Prin Ministerul Economiei, care are și turismul. Noi deja pregătim actul normativ. Vom face solicitare către Comisia Europeană, pentru că orice formă de ajutor de stat trebuie aprobată anterior de CE, că altfel, dacă le dai bani companiilor și schema nu e aprobată, companiile trebuie să dea banii înapoi”.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL