Moțiunea simplă privind deszăpezirea a fost respinsă. Cum S-AU ŞICANAT POLITICIENII

Tuesday, 25 February 2014, 14:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Decizia a fost luată cu 246 voturi împotrivă, 58 voturi pentru și 21 abțineri. Semnatarii moțiunii simple îi cereau ministrului delegat Dan Șova să prezinte un raport complet privind costurile deszăpezirii în perioada 24 — 31 ianuarie, contractele care au fost încheiate și procedura de licitație prin care acestea au fost atribuite.

De asemenea, autorii moțiunii solicitau Guvernului să reia proiectul de achiziție a utilajelor de deszăpezire pentru rețelele europene rutiere, feroviare și navale de pe teritoriul României prin fonduri europene nerambursabile, verificarea de către Corpul de Control al prim-ministrului a modului în care au fost încheiate contractele de deszăpezire și demararea procedurilor pentru angajarea unui management privat, profesionist la CNADNR.

Moțiunea a fost dezbătută în ședința de plen de luni. Cu acel prilej, deputatul PDL Alexandru Nazare i-a oferit ministrului Dan Șova un cântar "cu care să cântărească zăpada" și i-a îndemnat pe deputații PNL să voteze alături de democrat-liberali moțiunea simplă pe tema deszăpezirii.

"Am aici un cântar pe care i-l ofer domnului ministru și cu care să cântărească zăpada de acum înainte, dar să se și ocupe de deszăpezire, iar cei de la PNL să cântărească bine mâine (n.r. — marți), poate vor să treacă în Opoziție și să voteze alături de noi această moțiune", a spus Nazare.

La rândul său, Dan Șova i-a oferit deputatului PDL Alexandru Nazare calculele privind cantitatea de zăpadă strânsă la deszăpezire.

"Am aici pentru domnul Nazare, am rugat inginerii care știu mai multă matematică decât la școala de dansuri și bune maniere pe care a absolvit-o dânsul cum se calculează cantitatea de zăpadă. Pentru că știu că nu o să fie interesat, am să îi las bolul cu enigma cum se calculează cantitatea de zăpadă pe masă, o luați și puteți să o publicați și la dumneavoastră pe Facebook ca să afle toată lumea. Să știți, cantitatea de zăpadă are la bază un calcul ingineresc simplu, care se bazează pe suprafața kilometrului pătrat deszăpezit, pe densitate, pe masa zăpezii, pe grosimea stratului de zăpadă în cod roșu, cod portocaliu, cod galben, lucruri simple. În cele 78 de zile de ministeriat mă așteptam să le aflați", a spus ministrul Șova, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii.

Liderul grupului parlamentar al PP-DD, Daniel Fenechiu, a citit de pe un panou pe care l-a adus în plenul Camerei Deputaților mai multe mesaje, unele dintre ele în rime, în susținerea moțiunii simple.

"Avem mai multe mesaje în susținerea moțiunii: "Telenovela USL — ciolan prea mic, hoți prea flămânzi", "USL — am venit, am furat, ne-am desființat", "După 2 ani de minciună, USL e azi nebună", "După 2 ani de furat, Crin și Ponta au divorțat", "Victor Ponta la Guvern, România în infern", "Poporul cere demisia incompetenților", a transmis Fenechiu.

Deputatul PNL Mihai Lupu a declarat că moțiunea a fost un gest sortit eșecului încă de la început, el anunțând că liberalii vor vota împotrivă.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ