Mit sau realitate: Poate frigul să provoace dureri de dinţi?

Thursday, 15 October 2015, 12:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Frigul reprezintă un factor extern care declanşează dureri acolo unde există o cât de mică sensibilitate dentară, unde sunt leziuni dentare, pulpite, granuloame sau parodontite. „Este ca şi cum cel în cauză ar pune gheaţă pe nerv.

De regulă, aceasta este senzaţia pe care o au cei care se expun la frig. Oamenii care au probleme din cauza frigului sau a alimentelor reci ori atunci când mănâncă ceva dulce, deşi nu au carii sau probleme netratate, au structuri deficitare ale smalţului dentar. Ei sunt cei care ajung primii la dentist când se răceşte vremea, mulţi dintre ei cu dureri atroce, care nu cedează la analgezice“, explică dr. Laura Mocanu, conform Adevărul.

Potrivit medicului stomatolog, în astfel de cazuri tratamentele constau în aplicarea de geluri şi lacuri de protecţie dentară sau în purtarea unor gutiere de desensibilizare, pentru obturarea canaliculilor dentari.
„Este nevoie de un tratament simplu la medicul dentist pentru ca nervii să fie protejati de aerul rece. În funcţie de caz se curăţă cariile şi se aplică plombele sau se scoate nervul şi se obturează canalul radicular“, susţine specialistul Clinicii Art Implant. Dr. Laura Mocanu mai spune că la fel de frecvente devin în această perioadă şi nevralgiile, acele dureri sau senzaţii de sensibilitate pe un traiect nervos la nivelul feţei, care pot fi calmate, până la un prim consult de specialitate, prin administrarea de antialgice.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE