Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Sănătăţii, prins cu minciuna. Când a cerut instituţia ajutor european în cazul bebeluşilor

Thursday, 18 February 2016, 17:44 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a fost prins cu minciuna. Acesta a declarat astăzi că a cerut oficial ajutor de la Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor luni, 15 februarie, experţii, însă, îl contrazic. Ei au confirmat pentru Realiatatea TV că le-a fost cerut sprijinul abia marți. De asemenea, ministrul îi apără pe medicii din Argeş care i-au tratat cu antibiotice pe bebeluşii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic. Asta deşi medicii din Capitală spun că astfel de medicamente transportă toxinele în tot organismul şi, astfel, toate organele sunt atacate de bacterie.

Cei doi experţi internaţionali de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor, care vor ajuta la investigarea situaţiei copiilor îmbolnăviţi în Argeş, au ajuns astăzi în Bucureşti, spunea ministrul, într-o conferinţă de presă care a avut loc în această dimineaţă-

La rândul său, medicul Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”, declara că în momentul de faţă, „şapte copii se află internaţi în spital, dintre care patru sunt pe secţia de nefrologie, doi mai primesc dializă peritoneală, acesta fiind tratamentul de bază al bolii. Ceilalţi doi au ieşit de sub acest tratament, după câteva zile. Urmărim în continuare evaluarea funcţiei renale. Cu cât au nevoie de mai puţine zile de tratament sub forma dializei peritoneale, cu atât posibilitatea de a recupera în totalitate funcţia renală, după o astfel de catastrofă de boală, este mai mare”, a declarat Bălgrădean, potrivit Mediafax.

Un copil a fost externat joi din spitalul "Marie Curie", însă alţi trei sunt internaţi pe secţia de Terapie Intensivă. „ La aceştia nu au apărut semne în plus de înrăutăţire, toţi primesc dializă peritoneală în continuare şi ne aşteptăm ca de la o zi la alta, funcţia renală să se reia din ce în ce mai bine”, a mai spus Bălgrădean.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL