Ministrul Sănătății, prima reacție în scandalul sângelui contaminat

Tuesday, 28 January 2020, 21:36 Sursă: hotnews.ro

Autor: Realitatea.NET
”Imaginile sunt șocante. Mâine (miercuri - n.red.) vom trimite Corpul de control, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat la Spitalul Universitar de s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai șocant cu cât doamna manager este medic pe Terapie Intensivă”, a spus ministrul Sănătății, la Digi 24.
 
Victor Costache a precizat că aruncarea sângelui în sistemul de canalizare este interzisă și a subliniat că ”nu putem exclude și alte derapaje”.”Trebuie să respecte procedurile, vom analiza cu toată seriozitatea situația de la Spitalul Universitar”, a adăugat ministrul.
 
Spitalele din București "aruncă zilnic mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase în sistemul de canalizare", ceea ce înseamnă o "bombă biologică", acuză deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. În replică, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica, a declarat marţi, pentru Agerpres, că Departamentul juridic a finalizat o plângere penală care va fi depusă "cel târziu" miercuri împotriva celor care "denigrează" unitatea medicală.
 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-29 07:49:36
Peste tot sint doar profesionisti ...

... la ingalare, incompetenta, spagareala. Pentru orice altceva exista popimea care incheie ciclul “sanatatii”” !

Alte articole din: SOCIAL