Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mii de români, păcăliţi: Nu răspunde la aceste numere de telefon!

Friday, 24 November 2017, 16:43 Sursă: REALITATEA.NET

Mii de români sunt terorizați în ultimul timp de apeluri telefonice venite din ţări exotice. Apeluri scurte, la care destinatarul nu apucă să răspundă.

Curioşi să afle cine îi caută din insulele Maldive sau din Tanzania ei sună înapoi. Fără să ştie că un singur minut vorbit le poate adăuga la factură zeci de euro în plus. La capătul celălalt nu se află decât nişte escroci care utilizează numere cu suprataxă.

„Am primit un telefon, un beep, nu un telefon. Am sunat înapoi, mi-a apărut Tanzania sau ceva de genul. M-am trezit la sfârşitul lunii cu factura încărcată. 60 şi ceva de euro în plus”, spune un păgugit, citat de newsbv.ro

Nu este singurul păcălit. Sute de români primesc zilnic astfel de apeluri din Africa de Sud, Nigeria, Tunisia, Tanzania şi aşa mai departe.

Apelul poate veni din Africa de Sud şi atacatorul poate să fie undeva din SUA şi apelul să fie redirecţionat din Statele Unite către Africa de Sud şi apoi către România, explică specialiștii în securitate cibernetică.

Cei păcăliţi sunt buni de plată. Compania de telefonie nu are cum să îi despăgubească şi nici măcar poliţia nu îi poate ajuta. E aproape imposibil să dea de urma escrocilor.

Dacă veţi primi un un beep, nu vă grăbiţi să sunaţi înapoi, altfel riscați să plătiți costuri suplimentare și să fiți taxați chiar şi cu 60 de euro pe minut.

Iar la întrebarea cum ajung cei care sună la numărul dumneavoastră, răspunsul e simplu: pe piaţa neagră se vând baze de date cu sute de mii de contacte, însă infractorii pot face rost de numere de telefon și de pe rețelele de socializare, care permit acestă facilitate.

O soluţie: instalaţi aplicaţii care identifică numerele de telefon. Ele vă vor avertiza dacă primiţi un apel-problemă.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL