Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Metroul bucureștean anunță că trenurile vor circula mai des în perioada restricțiilor anti-COVID-19

Monday, 09 November 2020, 17:10 Sursă: realitatea.net, Europa FM

Autor: Ioana Stanescu

 

Directorul Metrorex, Gabriel Mocanu, a declarat, luni, că la orele de vârf, pe unele magistrale, trenurile se vor succeda la interval de două minute și jumătate. Acesta spune că speră ca aglomerația să se reducă și datorită creșterii numărului de persoane care, de luni, lucrează de acasă sau după un program decalat, potrivit EuropaFM.

„Circulăm cu toate trenurile, la intervale mai mici, la orele de vârf, între 7 şi 9, asta înseamnă 2 minute şi jumătate la magistrala 2 şi 3 minute – 3 minute şi jumătate pe magistralele 1 şi 3 și la 6-7 minute pe magistralele 4 şi 5. În plus, pentru micşorarea timpului de întoarcere, avem echipe care asigură preluarea posturilor de conducere la capăt de linie. E posibil să mai scadă numărul de călători, cu această telemuncă şi închiderea totală a şcolilor”, a declarat directorul Metrorex.

Dacă aglomerația la metrou va continua la orele de vârf, vor fi introduse în circulație trenurile de rezervă: „Avem pe fiecare magistrală câte un tren de rezervă şi îl introducem în funcţie de nivelul de încărcare. (...) La orele de vârf, în acest moment nu se înregistrează o aglomerație în mod deosebit. Practic, trenurile circulă la o încărcare de 30-40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a mai asigurat șeful Metrorex.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL