Medic trimis în judecată pentru moartea dinamovistului Patrick Ekeng

Monday, 05 February 2018, 16:24, Sursă: REALITATEA.NET

Medicul de la ambulanţa privată care l-a preluat de la stadion pe fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului Capitalei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, transmite Agerpres.

Adaugă părerea ta

"Inculpata Duta Elena-Mihaiela, având calitatea de medic specialist medicină de urgenţă (...) a omis să ia măsurile care se impuneau" se arată în comunical al Parchetului General. 

Practic, după ce a constatat că pacientul se afla in fibrilaţie ventriculară, medicul nu a dispus iniţierea niciunei manevre de resuscitare,  "deşi trebuia şi putea", preferând să dispună urcarea fotbalistului în ambulanţă pentru a-l transporta la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca. aflat in imediata vecinatate a stadionului Dinamo. 

Patrick Ekeng a murit pe 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa, fără un contact cu un adversar. Fotbalistul se afla de 7 minute pe teren. Martorii oculari au relatat că medicul Duţă de pe ambulanţa Puls a intervenit foarte târziu.

Alte articole din: Ultimele Stiri