Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mascații au descins la Tulcea! DIICOT a depistat un grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunii de proxenetism

Friday, 15 May 2020, 14:02 Sursă: Realitatea.NET

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada anilor 2013 – 2020, pe raza județului Tulcea a fost constituit un grup infracțional organizat, care avea ca drept scop racolarea de persoane de sex feminin, prin metoda ”lover boy”, în scopul exploatării sexuale a acestora pe teritoriul mai multor state, precum Olanda, Germania, Spania și Elveția .
În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, liderul grupării infracționale avea rolul de coordonare a activității infracționale prin colectarea și gestionarea banilor proveniți din practicarea prostituției de către persoanele vătămate, înlesnirea practicării prostituției prin întreținerea unei atmosfere de familie, intervenția și aplanarea conflictelor ce apăreau între persoanele vătămate, între acestea și membri ai grupării, îndemnarea tinerelor la practicarea prostituției sub pretextul iluzoriu al formării și întreținerii unei familii, iar ceilalți membri ai grupării aveau rolul de a determina și înlesni practicarea prostituției de către mai multe tinere prin metoda ”lover boy” și de a obține sume de bani de pe urma practicării prostituției de către acestea.
Din cauza pandemiei de coronavirus, persoanele vătămate au fost nevoite să-și înceteze activitatea de prostituție din străinătate și să revină în România, moment în care membrii grupării au realizat că sunt mai multe „soții” / „ concubine” ale aceluiași inculpat, iar pentru a se evita întâlnirea și conflictele dintre acestea s-a discut în cadrul grupului organizat despre posibilitatea cumpărării sau închirierii unor garsoniere în orașul Măcin, în care unele dintre acestea să fie cazate.
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, la locuințele inculpaților au fost identificate și ridicate sumele de 39.400 euro, 15.500 coroane suedeze, 9.575 lei, 10 telefoane mobile și două autoturisme de lux cu valoare de aproximativ 70.000 euro.
La data de 13.05.2020, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați, iar la data de 14.05.2020 Tribunalul Tulcea a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de aceștia.
Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către S.O.S. Tulcea și B.A.I. Tulcea.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul I.P.J. Tulcea și S.A.S. Tulcea, anunță DIICOT.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-05-15 17:32:08
Cosmin

Fals...este aceeasi declaratie ca si cea de dimineata...Fakenews

2020-05-15 17:44:18
Haldi Emy

Super Puiule! Tu nu ai tras la șaibă ca mine pentru un apartament intr-un bloc. Ai lucrat hoțește si toată averea voastră este de furat stii tu hoteluri, terenuri, bani etc.

Alte articole din: ACTUAL