Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marius Budăi:"Fetița este încă în România. Asistenții maternali au refuzat adopția"

Friday, 21 June 2019, 18:07 Sursă: REALITATEA.NET

O fetiță de 8 ani a fost luată astăzi cu forța de la familia care o avea în plasament din orașul Baia de Aramă (Mehedinți). Sorina a fost luată de o familie din Craiova, stabilită în SUA, care a obținut adopția acestuia.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, la Realitatea TV că dosarul adopției copilului a început încă din anul 2016.

"Deschiderea adopției pentru acest copil a început înca din 2016 și din acea perioadă s-au urmat proceduri. Au fost 120 de familii pentru a se realiza adopția, din ce știu o singură persoană a participat după care a refuzat să mai vină. Asistentul maternal a fost informat și a refuzat în scris! E declarație că nu doreste adopția.

Deja am luat legătura, colegii de la protecția sunt în legătura tot timpul cu cei de la Mehedinți. Vedem care e situația și ce măsuri se impun, acolo au fost alte organe ale statulu, însă discutam cu ei.

Marius Budăi a mai spus că știe de aproximativ o lună de zile acest caz și că au fost încercări repetate, fiindcă există o decizie în instanță, părinții fiind stabiliți în SUA. Suntem în verificări în curs și nu pot da un verdict. Sunt multe instituții implicat. De la procuratură la poliție, nu numai Ministerul Muncii. Vom conlucra ca pe viitor să nu ma avem astfel de situații.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL