Coronavirus - România: 1815 de cazuri confirmate

Marii retaileri cer Guvernului să închidă mall-urile din România

Monday, 16 March 2020, 14:17 Sursă: Realitatea.NET

“Austria, Polonia, Republica Moldova, Italia, precum și alte țări au luat măsuri drastice pentru combaterea răspândirii Covid-19 și au anunțat sistarea temporară a activității centrelor comerciale.

În România, mall-urile sunt încă deschise, însă magazinele sunt goale (vânzări de 10% față de perioada precedentă a anului trecut). Reducerea programului la 8 ore nu ajută. Avem nevoie de măsuri în linie cu celelalte state europene, ca măsură de precauție pe fondul coronavirusului.

Angajații prezenți în magazine sunt primii expuși la riscul infectării, ei fiind cei care pot intră în contact oricând cu o persoană deja infectată. În ciuda vânzărilor slabe înregistrate în această perioada, angajatorii din retail vor încerca să le ofere salarii angajaților în următoarele luni. Este necesar suportul statului în această situație, plata taxelor și a impozitelor va fi imposibilă. O măsură naturală în această pandemie globală este închiderea mall-urilor, având în vedere amenințarea COVID-19.

Această măsură este absolut necesară în contextual actual, dar și amânarea taxelor și a impozitelor, pentru a nu asista la zeci de insolvențe în retail și HORECA”, este mesajul semnat de retaileri.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL