Liviu Voinea: Vrem un contract standard de performanță în managementul privat la companiile de stat

Wednesday, 07 May 2014, 23:04, Sursă: REALITATEA.NET

Autoritățile intenționează să introducă un contract standard de performanță în cazul managementului privat la companiile de stat, care va fi aprobat în Guvern și care să nu permită abuzuri la nivelul societăților, a declarat, miercuri seară, la REALITATEA TV, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Adaugă părerea ta

Referitor la salariile managerilor privați din companiile de stat, oficialul a explicat că nu a existat nicio regulă până anul trecut, când cuantumul acestora a fost limitat la maximum șase salarii medii pe sectorul de activitate pentru indemnizația fixă, variabile rămânând doar "așa-zisele sporuri în funcție de obiective".

"În privința salariilor la companiile de stat, până anul trecut nu a existat nicio regulă. Anul trecut, am introdus această regulă: maximum șase salarii medii pe sectorul de activitate respectiv pentru directorul unei companii de stat pentru indemnizația fixă. Ceea ce a rămas variabil au fost așa-zisele sporuri în funcție de obiective. Acum, însă, vom urmări introducerea unui contract standard de performanță care să fie aprobat în Guvern, care să nu permită abuzuri la nivelul companiilor, în funcție de anumite criterii de performanță, care trebuie agreate nu doar de reprezentantul AGA de la un anumit minister trimis acolo, ci și supuse dezbaterii publice și agreate în Guvern", a spus Voinea, la Realitatea TV.

Ministrul delegat a adăugat că, până la sfârșitul lunii iunie, va fi finalizată o analiză de ansamblu a "ceea ce a însemnat managementul privat în România".