Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liviu Pop, reacție uluitoare după mesajul SUA: „Parlamentul este cel care decide în final”

Tuesday, 28 November 2017, 12:36 Sursă: REALITATEA.NET

"Cred că indiferent de ce spune Departamentul de Stat american sau orice altă entitate, în Parlament trebuie decis. Până la urmă Parlamentul va decide acest lucru. Ce ne spun cei de pe margine putem lua în calcul. Ceed că dezbaterea trebuie făcuta serios în Parlament, indiferent ce spune un ministru sau un departament. Încă nu am avut o discuţie cu premierul pe tema reacţiei departamentului de stat, poate mâine în Guvern. Dar nu cred că Guvernul mai poate influenţa în vreun fel", a declarat Liviu Pop, pentru MEDIAFAX.

Statele Unite au anunţat că îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

„SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", se arată în comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL