Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liderul Clanului Corduneanul a fost eliberat din penitenciar

Friday, 18 September 2020, 22:17 Sursă: realitatea.net

Tribunalul Mures a admis liberarea condiţionată (art.587 NCPP) a lui Constantin Corduneanu, în urma unei contestații formulate în data de 20 august, iar sentința este definitivă.

Avocatul lui Corduneanu a arătat că îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege, a executat 2 ani 5 luni și 2 zile din totalul de 3 ani, se află în regim semideschis, a achitat integral toate obligațiile civile, s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

De asemenea, interlopul "este cunoscut cu afecțiuni cardiace severe, fiind și operat” și "are trei copii în întreținere”. 

Costel Corduneanu a fost trimis în judecată și arestat preventiv în cele 2 dosare paralele pentru comiterea unor infracțiuni concurente, fără însă ca Tribunalul Maramureș să dispună deducerea tuturor perioadelor de reținere și arestare preventivă efectuate.

În 2010, procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a 27 de inculpați, care ar fi făcut parte din "Clanul Corduneanu”, care ar fi organizat o rețea infracțională transfrontalieră ce ar fi acționat în România, Republica Moldova, Italia, Spania, Austria, Germania și Irlanda.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL