Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liceu în renovare, copii nevoiți să învețe în capela și trapeza mortuară. Unde se întâmplă asta

Tuesday, 15 September 2020, 08:18 Sursă: Realitatea.net

Elevii dintr-o localitate din Tulcea au început anul școlar, însă nu intr-o unitate de învîțământ ci....într-o capelă, mai exact în trapeza mortuară, locul în care se servește mâncarea și, uneori, se fac pomeni. Primarul susține că acest spațiu a fost dat în folosință în luna aprilie, iar de atunci n-a fost folosit deloc.

"S-au găsit aceste spații... Au cerut sprijin (părinți -n.r.) și le-am pus la dispoziție sala de cultură și sala de sport mare a orașului și au cerut și sprijinul parohiei, dând în folosință o capelă și trapeza mortuară. Capela e acolo unde se ține mortul, trapeza unde se servește mîncarea", a explicat Anastase Moraru, primarul localității Isaccea.

Autoritățile speră ca situația să se rezolve până la sfârșitul lunii, iar copiii să se întoarcă în clădirea liceului.

"Până pe data de 1 (octombrie - n.r.), corpul liceului să poată fi dat în folosință. Etajul 1 și 2. Parterul va mai dura câteva zile pentru ce e vorba de soluții umede, trebuie să se usuce șapa pe care se montează parchetul în clase. Copiii vor fi aduși în corpul liceului și organizați în doua schimburi dimineața și după-amiaza", a mai spus edilul. 

Vă reamintim că trei milioane de copii au început școala, în condiții speciale, în plină pandemie de COVID.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL