Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lia Olguța Vasilescu le-a pus gând rău elevilor care chiulesc. Famiile acestora, afectate direct

Tuesday, 28 November 2017, 12:19 Sursă: REALITATEA.NET

În acest sens există deja în vigoare o ordonanță de urgență, existând familii care își retrag copiii de la școală tocmai pentru a primi ajutor social.

Ea a mai arătat că există familii aflate la cea de-a treia generație de șomeri și că în aceste familii copiii sunt retrași de la școală înainte de a termina clasa a VIII-a, tocmai pentru a nu avea o meserie și a putea deveni asistați social.

De aceea, din luna august a intrat în vigoare o ordonanță care prevede că, după ce un elev a acumulat mai multe absente nemotivate, familiei sale să îi fie diminuat ajutorul social.

"Este în vigoare o ordonanță de urgență care prevede faptul că, dacă un copil are 10 absente nemotivate la școală, se va tăia 20% din ajutorul social al familiei respective. Dacă are 20 de absente nemotivate i se va tăia 50% din ajutorul social. Exista deja un proiect de lege în Parlamentul României care prevede că o persoană care a refuzat un loc de muncă nu va mai primi ajutor social sau indemnizația de șomaj", a spus ministrul Muncii.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL