Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Legea Poliției Române, modificată: șeful IGPR, numit de ministrul de Interne, și nu de premier

Tuesday, 12 May 2020, 23:35 Sursă: Realitatea.net

Camera Deputaţilor a respins propunerea legislativă pe 27 noiembrie 2019, iar Senatul a adoptat-o, marţi, cu 91 de voturi "pentru" şi 43 "împotrivă".

Potrivit legii în vigoare "Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului Afacerilor interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţiştilor", iar prin modificarea art. 8 de către Senat, actul normativ prevede că "Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, numit de ministrul Afacerilor Interne".

Propunerea legislativă mai stabileşte că "în cazul instituirii stării de urgenţă ori al unor situaţii excepţionale în care este afectată grav ordinea publică, coordonarea aplicării măsurilor dispuse prin decret revine IGPR", iar în stare de urgenţă "Poliţia locală, în totalitate sau numai în anumite unităţi administrativ-teritoriale, îşi va desfăşura activitatea în subordinea IGPR".

Potrivit agerpres.ro, ședinţa de plen de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, majoritatea senatorilor lucrând de la distanţă. Votul a fost dat telefonic, la fel ca în şedinţele de plen din săptămânile trecute. 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL