Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Legătura dintre alcool şi depresie. Un nou studiu are rezultate surpinzătoare. Nimeni nu se aştepta

Tuesday, 06 October 2015, 20:34 Sursă: REALITATEA.NET

Bărbaţii şi femeile în vârstă care consumau 2-7 pahare mici de vin săptămânal prezentau un risc cu 32% mai mic de a suferi de depresie în comparaţie cu oamenii care nu consumau niciodată alcool, se arată în noua cercetare.

Aceste rezultalte par să contrazică studii mai vechi, care asociau consumul de alcool cu un risc crescut de depresie. Cercetătorii au postulat două explicaţii pentru riscul crescut: faptul că oamenii ar putea bea mai mult alcool pentru a masca simptomele depresiei şi că oamenii ar putea recurge la consumul de alcool pentru a gestiona o problemă personală, cum ar fi şomajul, problemele de familie sau problemele financiare – factori ce pot stimula la rândul lor apariţia unui episod depresiv, scrie ziarulevenimentul.ro.

De ce contrazice acest nou studiu rezultatele obţinute în cercetările precedente? Dr. Miguel Martinez-Gonzalez, cardiolog şi profesor la Universitatea Navarra din Pamplona, afirmă că acest lucru s-ar putea datora faptului că noul studiu nu a inclus persoane care au suferit în trecut de depresie sau care aveau probleme cu alcoolul.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumau alcool în cantităţi reduse sau moderate (în medie, 5-15 grame de alcool zilnic) prezentau un risc mai mic de depresie decât persoanele care se abţineau de la consumul de alcool. (Un pahar mic de vin conţine aproximativ 9 grame de alcool pur).


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL