Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Leacuri vechi arăbești

Saturday, 13 February 2016, 22:53 Sursă: REALITATEA.NET

Reme­diile arăbeşti au de spus poveşti fascinante des­pre vechile drumuri comerciale pe care erau trans­portate condimente şi plante rare, folosite deopotrivă ca alimente şi leacuri, potrivit Formula-As.

Anasonul

În farmacologia arabă străveche, anasonul era utilizat pentru a trata colicile şi durerile abdominale, indigestia, durerile menstruale, tusea, durerile de cap. Se credea de asemenea că are puterea de a "curăţa" sistemul urinar şi a preveni inflamaţiile.

Preparate din anason:
* Ceai: fierbeţi o linguriţă de anason într-o cană de apă timp de 10 minute, apoi strecuraţi.
* Pulbere: se macină seminţele cu râşniţa (de ca­fea) până se transformă în pulbere şi se adaugă la mân­­căruri şi dulciuri. Stimulează digestia şi împros­pă­tează respiraţia.

Scorţişoara

Este, de milenii, unul dintre cele mai populare remedii în ţările arabe. Era folosită pentru răceală, tuse, infecţii respiratorii, în orice boală de stomac, ca ajutor digestiv după mâncăruri grele, balonare, boli cardiovasculare, dureri menstruale, împotriva oboselii şi pentru îmbunătăţirea memoriei.

Preparate din scorţişoară:
* Pulbere în miere: o linguriţă de pulbere de scorţişoară se amestecă cu o linguriţă de miere şi se pun în ceai sau apă. Se ia de 3 ori pe zi.
* Ceai: peste o jumătate de lingu­riţă de scorţi­şoară măcinată se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă la infu­zat 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni pe zi.
* Un baton de scorţişoară se fier­be timp de 2-3 minute într-o ceaşcă de apă. Se scoate batonul, iar apa se bea de 2-3 ori pe zi

Cardamomul
Ingredient valoros în bucătăria arabă, e folosit la aro­matizarea cafelei, a dulciurilor, băuturilor, produ­selor de patiserie şi a unor mâncăruri, şi este foarte apreciat şi ca remediu pentru mai multe boli. Stimu­lea­ză digestia, tratează balonarea, lipsa poftei de mân­care, răceala, răguşeala, astmul bronşic, obezitatea, dizolvă pietrele de la rinichi şi calculii biliari, este dezinfectant şi detoxifiant.

Preparate din cardamom:
* Seminţele măcinate, transformate în pulbere, se adaugă la cafea sau la ceai.
* Pulbere şi miere: un sfert de linguriţă de pulbere de cardamom amestecat cu o linguriţă de miere, de 3 ori pe zi.

Smirna

În limba arabă, smirna (murr) înseamnă amar. Este o răşină - un lichid galben pal, care când se întăreşte devine roşu-brun - colectată de la un mic arbore care creşte în sudul Arabiei şi în Somalia. O puteţi găsi la magazine naturiste sau farmacii sub formă de bobiţe, tinctură sau ulei - e important să fie specificat pe ambalaj că este pentru uz intern.
De mii de ani, datorită proprietăţilor terapeutice de excepţie, smirna a avut nenumărate întrebuinţări la popoarele arabe. Este unul dintre cele mai bune antiseptice cunoscute, de asemenea are efect cicatrizant, astringent, antiinfla­mator, expectorant, antispastic.
Apa de smirnă, ceaiul sau tinc­tura sunt excelente pentru a trata bronşita, răceala, durerile de gât, ul­ceraţiile bucale, afecţiunile rinichi­lor, orice inflamaţie din organism. De asemenea, rănile, operaţiile şi arsurile minore se vindecă mai repe­de dacă se aplică pe ele apă de smir­nă sau bobiţe de smirnă, după ce au fost ţinute în apă. În vechime, arabii tratau cu smirnă aproape orice afec­ţiuni ale pielii. Aceasta reduce cica­tricele, vindecă pielea cră­pată şi uscată, furunculele, negii.

Preparate din smirnă:
* Apă de smirnă: se pun câteva granule de smirnă în­tr-o cană cu apă. Se acoperă şi după 2-3 zile se strecoară.
* Ceai de smirnă: se lasă la infuzat 2-3 granule de smir­nă într-o cană de apă clocotită timp de o jumătate de oră, apoi se strecoară.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL