Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Lavinia Șandru deschide ”Zona liberă de indiferență”, educație ecologistă pentru elevii bucureșteni

Sunday, 12 June 2016, 21:25 Sursă: REALITATEA.NET

Programul se numește ”Zona liberă de indiferență” și este inițiat de Lavinia Șandru, realizatoarea emisiunii ”Deschide lumea”. Ea spune că  ”A fi ecologist înseamnă a fi învingător și a fi mereu cu un pas înaintea celorlalți. Poate fi șansa pe care o are România într-o lume care devine tot mai incertă și tot mai greu de previzionat”. 

”Zona liberă de Indifrerență” este rezultatul unui parteneriat încheiat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București împreună cu două organizații neguvernamentale cu activitate educativ-culturală. Participanții prezintă proiecte originale cu tematică ecologistă, inclusiv filme proprii sau momente artistice de maximum 5 minute. Cele mai bune proiecte vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internațional al Filmului Ecologist ”Eco Fest” ce va avea loc în această toamnă la București și care va avea inclusiv un juriu special al copiilor.

”Scopul educației ecologiste, indiferent de modalitatea formală sau nonformală de transmitere a ei, este acela de a modela copiii pentru societatea de mâine. Dacă modul în care educația se face este și unul atractiv, scopul va fi cu atât mai ușor de atins”, spune inspectorul general școlar Ionel Florian Lixandru, motivând necesitatea unui astfel de proiect educativ. 

”Zona liberă de indiferență” se derulează în parteneriat cu Realitatea TV și realitatea.net.

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL