La ce să fii atent atunci când joci la LOTO

Thursday, 28 September 2017, 08:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului InfoCons îi sfătuieşte pe cei care joacă la loterii, concursuri şi pronosport să fie atenţi. Multe persoane sunt ispitite de emoţia unui câştig surpriză şi se trezesc trimiţând sume mari de bani pentru a revendica premii false.

La ce trebuie să fim atenţi!

Nu puteţi câştiga bani sau premii în cadrul unei loterii dacă nu v-aţi înscris voi înşivă sau altcineva nu a făcut-o în numele vostru. Nu puteţi fi ales câştigător dacă nu sunteţi înregistrat.

Multe escrocherii loto încearcă să vă păcălească astfel încât să oferiţi date bancare sau personale pentru a vă putea revendica premiul. Nu ar trebui să achitaţi nicio taxă pentru a revendica un premiu.

Nu vă lăsaţi înşelaţi de afirmaţii ce pretind că oferta este legală şi aprobată de către guvern - toţi escrocii vor pretinde acest lucru. În locul premiului mare sau a averii promise veţi pierde fiecare bănuţ pe care îl trimiteţi escrocului. Şi în cazul în care le-aţi furnizat şi date personale identitatea dumneavoastră poate fi întrebuinţată abuziv.

Reţineţi că, de exemplu, bilete legitime pentru Loteria Spaniolă sau cea din Regatul Unit pot fi achiziţionate numai din ţara respectivă.

Escrocheria prin premii false implică informarea dumneavoastră în legătură cu câştigarea unui premiu sau a unui concurs. Puteţi primi un e-mail, un SMS sau pe ecranul calculatorului dumneavoastră poate apărea o fereastră pop-up. Adesea revendicarea premiului presupune costuri şi chiar dacă primiţi un premiu acesta nu este conform cu ceea ce v-a fost promis.

Escrocii câştigă bani convingându-vă să achitaţi taxe sau să apelaţi numere de telefon cu tarif special pentru a vă revendica presupusul premiu. Apelarea acestor numere de telefon cu tarif special poate fi foarte costisitoare iar escrocii se vor strădui să vă ţină la telefon pentru o perioadă lungă de timp sau vă vor solicita să apelaţi un alt număr de telefon cu tarif special.

Reţineţi

Loteriile legitime nu vă solicită achitarea unei taxe pentru încasarea câştigului.

Atenţie

Nu trimiteţi niciodată bani nici unei persoane necunoscute sau în care nu aveţi încredere

Gândiţi-vă

Nu furnizaţi date bancare personale nici unei persoane necunoscute sau în care nu aveţi încredere

Cercetaţi

Examinaţi cu atenţie toate termenele şi condiţiile fiecărei oferte - ofertele gratuite sau foarte ieftine, adesea, ascund costuri suplimentare. Apelurile sau SMS-urile către numere cu tarif special pot fi foarte costisitoare.

Întrebaţi-vă

M-am înscris la acest concurs? Nu puteţi câştiga bani sau premii la un concurs dacă nu v-aţi înscris voi înşivă sau altcineva nu a făcut asta în numele vostru.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL