Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Israelul ia în calcul izolarea generală. Ultimele cifre raportate țin autoritățile în alertă

Thursday, 10 September 2020, 13:55 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Ministerul Sănătăţii a anunţat că s-au înregistrat 400 de contagieri suplimentare faţă de ziua anterioară şi că a sporit numărul testelor, numai în curusul zilei de miercuri fiind efectuate 44.717 de teste - cel mai mare număr de până acum.

Aceste cifre se înregistrează în condiţiile în care peste 40 de localităţi şi cartiere cu o rată înaltă a infecţiilor sunt vizate, începând de marţi, de o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, însă experţii sunt de părere că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a face să coboare curba infecţiilor şi studiază impunerea de măsuri restrictive generale.

În acest context, Cabinetul pentru combaterea crizei coronavirusului studiază, astăzi, mai multe opţiuni pentru perioada sărbătorilor evreieşti de la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie.


Potrivit ziarului digital Times of Israel, responsabili ai Ministerului Sănătăţii au cerut executivului condus de premierul Benjamin Netanyahu să adopte măsuri de izolare generală în întreaga ţară timp de o lună.

Alte opţiuni ar fi închiderea şcolilor şi a magazinelor timp de câteva săptămâni, cu restricţii de deplasare între oraşe, sau aplicarea unor restricţii concrete doar în perioada principalelor sărbători (Anul nou evreiesc, Yom Kipur şi Sukot).

Până în prezent, Israelul a înregistrat 143.049 de cazuri totale de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și 1.055 de decese. 

La nivel mondial s-a ajuns la peste 28 de milioane de infecări cauzate de pandemia de coronavirus și 908.522 de decese. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la peste 20 de milioane de persoane. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL