Un fost pesedist anunță cine va fi a doua propunere de premier a lui Iohannis

Friday, 18 October 2019, 09:35 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul pesedist Cătălin Ivan, candidat la președinția României, spune că președintele Klaus Iohannis blochează numirea comisarului european din cauza intereselor străine.

Adaugă părerea ta

Ivan a spus, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că pune pariu că nu va fi Orban cel care va ajunge premier, ci, eventual, Siegfried Mureșan.

„Klaus Iohannis blochează acum numirea comisarului dintr-un calcul foarte simplu, interesele străine îi spun că în momentul în care Klaus Iohannis are propriul guvern va numi un comisar agreat de cei din afară. Eu aș pune pariu că nu va fi Orban cel care va ajunge premier, ci eventual Siegfried Mureșan. Acesta este omul Germaniei la Bruxelles, nu omul României. În primul mandat am fost acolo, vă spun ca europarlamentar. Mureșan a venit de la Berlin, nu de la București, a fost neinspirat pus de Băsescu pe listă, probabil tot la cerința celor de acolo, a ajuns în Parlamentul European, a doua zi a fost numit purtător de cuvânt al PPE, cel mai mare grup politic din PE. Un om fără experiență, era clar că nu a fost pus de România.

Acest -Guvern al meu-, Guvernul lui Klaus Iohannis, e unul pus tot de afară. Interesele sunt ca în România să existe un guvern agreat de Germania, cu un comisar agreat de Germania, pentru că și la Bruxelles sunt jocuri de putere foarte multe. Cam acestea sunt interesele lui Klaus Iohannis. Toți ceilalți, dacă îi luăm rând pe rând, veți vedea că nu au legătură cu România, ci cu polițe care le au de plătit și frustrări din trecut. Astfel România intră în criză politică în plină campanie electorală. Vine iarna, iarna sunt multe probleme. Noi nu avem guvern, buget sau o majoritate care să dea un guvern”, a declarat Cătălin Ivan.