Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Inundații masive în India: 40 de oameni au murit

Thursday, 15 October 2020, 18:03 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Cel mai grav a fost afectat statul Telangana, unde au fost raportate 30 de victime. Capitala Hyderabad și sediile unor importante companii şi startup-uri din domeniul IT, precum Microsoft, Accenture, Amazon şi TCS, au fost grav afectate de inundații. Autoritățile le-au cerut locuitorilor să nu își părăsească locuințele. 

Celelalte zece victime s-au înregistrat în statul vestic învecinat Maharashtra, unde râurile au ieșit din matcă și mai multe ziduri s-au prăbușit.

Potrivit autorităților, în cele două state s-au înregistrat cu 143%, respectiv 78% mai multe precipitaţii decât în mod obişnuit pentru această perioadă.

În urma inundațiilor, mai multe zone au rămas fără electricitate și zeci de mașini au fost luate de ape. De asemenea, ploile au produs pagube importante pe plantaţiile de orez din Telangana şi Andhra Pradesh, în timp ce culturile de bumbac, soia şi leguminoase din Maharashtra şi Karnataka au fost devastate.

În câteva districte din Maharashtra s-au înregistrat precipitaţii de peste 100 de litri pe metru pătrat în ultimele 24 de ore. Meteorologii au avertizat că precipitațiile severe se vor produce și în următoarele două zile, informează Agerpres.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL