Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

INSP: Țările pentru care este necesară carantina sau izolarea la domiciliu

Sunday, 15 March 2020, 18:31 Sursă: Realitatea.NET

Cetăţenii care vin, începând cu ora 21,00, în România din ţări care au peste 500 de cazuri de coronavirus confirmate, precum Franţa, Germania, Spania, vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile. Măsura a fost anunţată duminică de ministrul de Interne, Marcel Vela, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, a afirmat Vela, "se va extinde măsura carantinării pentru toţi cei care sosesc în ţară din zonele carantinate, actualizate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, la propunerea Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României şi publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică".

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică din România, statele cu peste 500 de cazuri confirmate de COVID-19, pentru care se recomandă izolarea la domiciliu sunt: Austria, Belgia, Coreea de Sud - partea ţării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Republica Populară China - zona în care nu este instituită carantina, Spania, Statele Unite ale Americii şi Suedia.

Statele în care este instituită carantina sunt: Republica Populară Chineză - regiunea Hubei, Italia - întreaga ţară, Coreea de Sud - Daegu (oraş) şi Cheongdo (judeţ) şi Iran - întreaga ţară, transmite agerpres.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-15 22:57:04
Calm !??? Nu sint manusi, masti, dezinfectanti !!!

Industria nu produce NIMIC !!! Incompetentii, coruptii si analfabetii de ieri si de azi vor deveni competentii de miine !!!?

Alte articole din: ACTUAL