Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Infirmiera care s-a fotografiat cu Cotabiţă şi cea care a făcut poza,demise de la Spitalul Floreasca

Friday, 28 August 2015, 12:20 Sursă: REALITATEA.NET

În urma apariţiei în mass-media a unei poze a lui Gabriel Cotabiţă, pe patul de spital, alături de o femeie într-un halat albastru ce părea a fi angajată a spitalului, a fost constituită o comisie de cercetare şi a fost convocat şi consiliul de etică din cadrul Spitalului Floreasca.

Comisia a constatat că fotografia a fost făcută în cadrul secţiei de terapie intensivă a spitalului, iar cea care apărea în imagine, infirmiera Maria Stanciu, era angajată în cadrul secţiei. Poza a fost făcută de o altă infirmieră, Violeta Turcu.

Comisia de disciplină şi consiliul de etică au constatat că au fost încălcate prevederile Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului şi principiile deontologice din cadrul spitalului şi că nu a fost respectată demnitatea umană, informează Mediafax.

Astfel, conducerea spitalului a dispus desfacerea contractului individual de muncă al celor două salariate începând cu data de 1 august 2015.

Fotografia cu Cotabiţă întins pe patul de spital şi infirmiera care îl ţine în braţe a apărut în presă în iulie. Până la finalizarea anchetei, contractul de muncă al infirmierei a fost suspendat, conform prevederilor legale.

Gabriel Cotabiţă a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din 8 mai până în 16 iunie, perioadă în care a fost făcută fotografia.

Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricăror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fără acordul acestora sau al familiilor celor internaţi.

Cotabiţă a fost transferat, pe 16 iunie, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare. Cântăreţul a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL