Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Inconştienţa unei mame. La numai şapte luni, fetiţa ei suferă de sindromul alcoolismului fetal

Wednesday, 14 May 2014, 11:03 Sursă: REALITATEA.NET

De la Focşani a fost trimisă la Iaşi unde a primit acest diagnostic crunt. Părinţii, care mai au alţi trei copii daţi la stat, nu recunosc că ar avea probleme cu băutura, scrie ziaruldevrancea.ro.

Fetiţa de doar şapte luni din Vrancea a fost descoperită, în urma analizelor, ca suferind de sindromul alcoolismului fetal. Pentru că mama a băut în exces pe timpul sarcinii, deşi nu recunoaşte acest lucru, bebeluşul s-a născut cu grave probleme de sănătate.

Acum 7 luni, femeia a dat naştere unui copil, prematur, căruia nu a putut să-i asigure condiţii normale de trai. După ce a stat 2 luni la un centru maternal din comuna Gugeşti, fetiţa nou născută a fost preluată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea şi, apoi, dată spre îngrijire unui asistent maternal. Părinţii adoptivi s-au străduit să-i ofere cel mai bune condiţii bebeluşului însă evoluţia acestuia i-a pus pe gânduri.

Fetiţa nu lua în greutate şi a fost internată de mai multe ori la Spitalul Judeţean din Focşani. "Copilul a ajuns în cadrul Spitalul Sfanta Maria Iaşi ca urmare a unor tulburări digestive şi a faptului că nu lua în greutate. Medicii au investigat cazul şi au stabilit că diagnosticul este "alcoolism fetal" şi ne-au asigurat să este în condiţii de siguranţă şi va fi trimisă acasă cu o stare de sănătate corespunzătoare. Conform studiilor de specialitate, acest sindrom are efecte negative asupra dezvoltării copilului, se pot constata inclusiv tulburări de conduită, de învăţare, tremur al mainilor", a precizat Daniela Nicolaş, directorul DGASPC.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL