IGPR: Peste 5.500 de persoane dispărute și alte 3.000 date în urmărire, depistate de polițiști

Wednesday, 30 November 2016, 16:26 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

“În perioada 1 ianuarie - 31 octombrie a.c., poliţiştii din întreaga ţară au depistat 5.541 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 3.646 de minori, care au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori”, se arată într-un comunicat al IGPR.

De asemenea, au fost depistate 3.007 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 2.248 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 321 aveau mandate de arestare preventivă, 250 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, în 166 situaţii existau emise sentinţe penale de internare, 12 persoane erau urmărite prin Biroul Național Interpol, iar 10 persoane erau urmărite în urma evadării.

Poliția Română oferă și câteva exemple:

- În ziua de 19 ianuarie 2016, polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au depistat, în municipiu, un bărbat de 33 de ani, cetățean israelian, urmărit internațional.

Acesta se sustrăgea arestării provizorii, în vederea extrădării, pentru comiterea a două infracțiuni de omor.

Până la finalizarea procedurilor de extrădare, bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Provizorie din cadrul I.P.J. Iași.

- Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au depistat, la data de 16 aprilie a.c., un bărbat de 43 de ani, din Târgu- Jiu, care se sustrăgea executării unei pedepse de 21 de ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Craiova.

- La data de 24 mai a.c., polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au depistat un bărbat, de 49 de ani, din municipiu, care se sustrăgea executării unei pedepse de 14 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

Aceasta a fost depistat la domiciliu și încarcerat în Penitenciarul Bacău.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri