Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Imagini în premieră cu Hagi în Steaua - Galatasaray din 1989

Wednesday, 13 March 2019, 14:54 Sursă: REALITATEA.NET

În urmă cu 30 de ani, Steaua juca ultima semifinală de Cupa Campionilor Europeni, actuala UEFA Champions League. Adversar era Galatasaray, campioana Turciei.

În manșa tur, disputată la București, pe stadionul din Bulevardul Ghencea, sub privirile a peste 28.000 de spectatori, Steaua o zdrobea pe Galatasaray cu 4-0, goluri Ilie Dumitrescu, Hagi, Dan Petrescu și Balint. 

Imagini din acel joc există, grație transmisiunii în direct făcută la acea vreme de TVR. Dar pe contul de YouTube al emisiunii Replay, realizatorul Marian Olaianos a postat un filmuleț de 8 minute, cu imagini nedifuzate din acel joc, filmate din alte unghiuri decât cele oficiale. Inclusiv golul marcat din penalty de Hagi poate fi văzut din alt unghi, surprins de la nivelul gazonului.

În secvențe apar, printre alții, Gică Hagi, Marius Lăcătuș, care împlinea în acea zi 25 de ani, Edward Iordănescu și Alin Stoica, ambii copii, Cristian Gațu și Emeric Ienei.

STEAUA - GALATASARAY 4-0 - caseta tehnica

Data: 5 aprilie 1989

Au marcat pentru Steaua: Ilie Dumitrescu ('8), Hagi ('40 - penalty), Dan Petrescu ('69), Gabi Balint ('73).

Steaua: Lung, Dan Petrescu, Iovan, Bumbescu, Ungureanu ('64 Balint), Tudorel Stoica, Rotariu, Hagi, Ilie Dumitrescu, Lacatus ('86 Balan), Piturca. Antrenor: Anghel Iordanescu

 

Imagine publicata in premiera: Hagi in actiune, in Steaua - Galatasaray 4-0 (1989). Arhiva: Cristian Otopeanu

 

 

.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL