Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul sesizează DNA în cazul defrişărilor de păduri: 52 posibile fapte de natură penală

Sunday, 10 May 2015, 11:09 Sursă: REALITATEA.NET

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că problema va fi dezbătută în prima ședință a CSAT, Guvernul sesizează DNA-ul și dă un raport al Corpului de Control al Guvernului care arată amploarea dezastrului.

Conform unor documente făcute publice de Guvern, s-au făcut verificări la direcţiile silvice din judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ şi Suceava, pentru perioada 16.03.2009 - 31.12.2012.

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli şi încălcări ale dispoziţiilor legale.

Potrivit documentelor, au rezultat indicii privind săvârşirea unui număr de 52 de posibile fapte de natură penală. În raport se reclamă defrişările ilegale din ţară, angajaţii de la Romsilva şi firmele implicate în traficul fondului forestier fiind acuzaţi de abuz în serviciu, fals în acte, fals în declaraţii şi fals intelectual.

În ceea ce priveşte prejudiciul statului, acesta urmează să se calculeze. Se estimeaza însă că statul a fost păgubit de sume uriaşe, scrie ziare.com.

Reacţia lui Klaus Iohannis la protestul ce se ţine sâmbătă în toată ţara

Problema defrișărilor ilegale va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), a anunţat, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.

"Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT. Sunt convins că vom reuși nu doar să stopăm fenomenul, dar și că instituțiile statului îi vor identifica și trage la răspundere pe cei vinovați”, a scris șeful statului pe Facebook.

O serie de proteste împotriva „tăierilor masive” de pădure au fost organizate sâmbătă în mai multe orașe din România.

Mii de oameni au ieşit în stradă, în toată ţara, contra defrişărilor pădurilor


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL