Guvernul decide azi: poți primi 44.000 de euro pe loc dacă îți deschizi o afacere

Friday, 27 January 2017, 16:59 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

IMM-urile nou-înființate și care au cel puțin doi angajați cu normă întreagă vor putea primi de la stat un ajutor de minimis de până la 200.000 de lei, potrivit unui proiect de act ce ar putea fi adoptat astăzi în ședința Guvernului.

IMM-urile nou-înființate și care au cel puțin doi angajați cu normă întreagă vor putea primi de la stat un ajutor de minimis de până la 200.000 de lei, potrivit unui proiect de act ce ar putea fi adoptat astăzi în ședința Guvernului. Ajutorul ar putea fi acordat unui număr maxim de 10.000 de beneficiar anual.

IMM-urile nou-înființate vor putea beneficia, în anumite condiții, de un ajutor de minimis în valoare de 200.000 de lei anual, dacă Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii aflat astăzi pe ordinea de zi a ședinței Executivului va fi adoptat.

Totuși, prevederile proiectului nu pot intra în vigoare mai devreme de data publicării în Monitorul Oficial, iar cei care vor putea beneficia în mod efectiv de bani vor fi numai IMM-urile înființate ulterior intrării în vigoare a proiectului, după cum reiese din conținutul acestuia.

Programul "Start-up Nation - România", așa cum este el intitulat în proiect, propune acordarea unui ajutor de minimis de până la 200.000 de lei/beneficiar, suma reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, autoritățile estimând un număr maxim de 10.000 de beneficiar pe an, scrie AvocatNet.ro.

În ceea ce privește proveniența acestor finanțări, proiectul face referiri și la fonduri externe - europene - ceea ce înseamnă că beneficiarii vor trebui să respecte, printre alte condiții, și criteriile de accesare a fondurilor europene.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri