Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EXCLUSIV. GRECO, avertisment extrem de dur în scandalul ordonanței lui Toader

Wednesday, 23 January 2019, 15:12 Sursă: REALITATEA TV

Ordonanța de urgență trebuie să fie o excepție, și nu o regulă, avertizează GRECO.

"Ordonanțele de urgență ar trebui să fie o excepție într-un număr limitat de cazuri. (...) Nu am văzut niciun proiect și nu am fost consultați de autoritățile române. (...) GRECO a cerut creșterea transparenței procesului legislativ în România", se arată într-un răspuns al GRECO pentru Realitatea TV.

Reamintim că Tudorel Toader a anunţat că Ministerul Justiției a elaborat proiectul de ordonanță de urgență prin care se vor putea contesta sentinţele decise de completurile de cinci judecători constituite nelegal.

Ministrul a precizat că este vorba despre o ordonanţă de urgenţă pentru "repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegale", iar aceştia vor putea face contestaţie în anulare.

"Dăm OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, va judeca", a declarat ministrul Justiţiei.

Toader a menţiont că acest proiect va fi prezentat premierului Viorica Dăncilă, care va decide ce sa va întâmpla mai departe. "OUG e pregătită. Nu decid eu momentul. Eu propun, soluţia, eu am făcut draftul, doamna prim-ministru va decide. Eu cred că în cel mai scurt timp posibil".

Se deschidere calea atacării tuturor sentințelor de la ÎCCJ începând cu 2014.

Tudorel Toader a mai spus că cel mai probabil varianta ordonanţei va fi aleasă şi în cazul dosarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, dar în acest caz aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale.Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL