Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gest neaşteptat al medicului Radu Zamfir, la un an şi jumătate de la tragedia din Apuseni

Tuesday, 25 August 2015, 16:51 Sursă: REALITATEA.NET

Medicul Zamfir şi soţia sa vor fi nașii de cununie ai Nicoletei Trif, fiica lui Gheorghe Trif, unul dintre salvatorii dr. Zamfir, tânăra urmând să-și unească destinele cu Cosmin Oneț.

Radu Zamfir revine în județul Alba după aproximativ un an, el fiind prezent în luna august 2014 la festivitatea în cadrul căreia i-a fost decernat titlul de ”Cetățean de onoare” al comunei Horea, scrie Ziarul Unirea.

Vă reamintim că pe 20 ianuarie 2014, un avion YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander, care transporta o echipă de medici de la București la Oradea pentru o prelevare de organe, a executat o aterizare forţată lângă localitatea Petreasa, la limita dintre judeţele Cluj şi Alba. În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan și tânăra Aurelia Ion, studenta la medicină, şi-au pierdut viaţa, iar copilotul şi 4 medici au fost răniţi. Este vorba despre copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal Beiuş, judeţul Bihor. Epava avionului nu a putut fi reperată imediat de către autoritățile implicate în căutarea ei, ceea ce a stârnit un adevărat scandal la nivel național, fiind găsită după circa 5 ore de 3 pădurari: Argentin Todea, Gheorghe Trif şi Gheorghe Giurgiu, care au fost declarați în august 2014 cetățeni de onoare ai comunei Horea, după ce în ianuarie fuseseră distinști și cu ”Crucea Arhiepiscopală” de către ÎPS Irineu, arhiepiscop de Alba Iulia. Autoritățile abilitate au deschis atunci o anchetă pentru stabilirea cauzei tragediei.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL