Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gerea: Bucureștenii vor avea apă caldă și căldură. Îi cer demisia directorului RADET

Friday, 13 November 2015, 16:40 Sursă: REALITATEA.NET

"Ca urmare a problemelor create, din nou, de către reprezentanții RADET, astăzi, și anunțate în conferința de presă de dimineață, ne-am întâlnit într-un comitet de analiză, de urgență și, în acest moment, vă putem declara următoarele: ELCEN va continua furnizarea agentului termic, va aduce așa cum ne-am angajat apa caldă și căldura la RADET. Ministerul Energiei împreună cu Guvernul României au făcut tot ce era necesar pentru asigurarea furnizării agentului termic în București și nu numai prin OUG 46/2015, toate unitățile administrativ teritoriale au capacitatea de a se finanța în vederea asigurării surselor necesare pentru plata încălzirii, pentru asigurarea încălzirii orașelor.

În cazul Municipiului București, ultimul pas care trebuie făcut este ca Primăria Generală împreună cu Consiliul General al Municipiului București să hotărască accesarea împrumutului de trezorerie în așa fel încât datoriile Capitalei, ale RADET către producătorul de energie și anume ELCEN să fie achitate și mai departe de către ELCEN către furnizorul de gaze. Lucrurile sunt foarte clare, simple, trebuie doar voință din partea tuturor factorilor implicați și până acum nu am întrevăzut vreun moment că nu ar exista dorința necesară din partea primarului general, membrilor Consiliului General al Municipiului București, din partea tuturor partidelor", a declarat Gerea.

RADET a anunţat că începând de duminică va sista apa caldă şi căldura, în Bucureşti, în condiţiile în care Romgaz va opri firnizarea de gaz către ELCEN, care se află astfel în imposibilitatea de a furnizia agentul termic, afirmă Gabriel Dumitraşcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Radet. În acelaşi timp, directorul ELCEN, Marcel Nicolescu dă asigurări că nu va fi sistată furnizarea de apă caldă şi căldură.

Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, a afirmat, la Realitatea TV, este sătul de toate aceste declaraţii şi că RADET şi ELCEN fac un joc politic.

"Voi lua decizia să sparg buboiul, cu nume şi prenume. M-am sătura de tot acest acvariu cu peşti. Din punct de vedere tehnic, bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură. Este un joc politic. De lucru asta m-am săturat, fac foamea şi vor să ajungă la putere. Credeţi că RADET sau ELCEN sunt conduse de tehnocraţi", a afirmat primarul interimar al Capitalie.

Acesta a mai spus că de două luni îi roagă să se aseze la masă şi să discute, iar când s-au asezat nu le-a convenit niciodată.

"Să le de-a Dumnezeu minte, chiar dacă Dumnezeu nu are legătură cu politica sau cu căldura", a spua Marin Ştefănel, explicând că luni se va vota aprobarea unui împrumut pentru RADET şi că speră să treacă de Consiliul PMB.

PNL cere demisia primarului general interimar al Capitalei

 Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL