Gabriela Firea, anunț de ultimă oră

Thursday, 13 September 2018, 11:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a detaliat, într-un comunicat remis realitatea.net: "Astazi este o zi deosebit de importanta pentru Capitala Romaniei, pentru ca s-a realizat un pas esential pentru modernizarea transportului public, astfel incat Bucuresiul sa detina un sistem de transport integrat, sigur si eficient.

Asa cum s-a stabilit prin Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 pentru regiunea Bucuresti- Ilfov, Regia Autonoma de Transport Bucuresti a devenit Societatea de Transport Bucuresti SA. Totodata, existenta unui contract de servicii publice este obligatorie pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile de catre autoritatea publica locala.

Subliniez ca aceasta masura administrativa, corelata cu alte masuri investitionale, reprezinta o etapa esentiala pentru modernizarea transportului public de calatori in regiunea Bucuresti–Ilfov, astfel incat, dupa mai mult un secol de la infiintare, una din cele mai importante companii de transport din Romania sa ajunga la un nivel similar celor din marile orase europene".

Foarte important, incepand cu luna viitoare, vor sosi in Bucuresti primele autobuze noi, ultramoderne, Euro VI, din cele 400 recent achizitionate de Primaria Capitalei.

"Aceste mijloace de transport sunt dotate la cele mai inalte standarde, au tot confortul, aer conditionat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea in trafic si furnizarea catre calatori a informatiilor legate de timpii de asteptare in statie si de parcurgere a traseului, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri, beneficiaza de supraveghere video atat in interior cat si in exterior. De asemenea, in paralel, se desfasoara actiuni de modernizare a mijloacelor de transport in comun existente, precum si actiuni de reabilitare a infrastructurii de transport", a mai adăugat Gabriela Firea in comunicatul remis realitatea.net.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri