Fratele şefului SIE, recunoscut într-o anchetă de una dintre victimele unei rețele de prostituție

Wednesday, 31 January 2018, 14:47 Sursă: REALITATEA.NET

Numele fratelui directorului de la Serviciul de Informaţii Externe apare într-un dosar de prostituţie. Potrivit tolo.ro, Gabriel Predoiu, a cărui poză apare pe o planşă foto în dosarul de trafic de minori, a fost indicat de una dintre victime. Contactaţi de jurnalişti, reprezentanţii SIE au recunoscut că persoana care apare în probele anchetatorilor este fratele lui Silviu Predoiu. 

Adaugă părerea ta

Contactaţi de Realitatea TV, reprezentanţii Serviciului de Informaţii Externe nu au oferit niciun punct de vedere până la această oră. Un ofiţer de presă al SIE a răspuns totuşi câtorva întrebări puse de jurnaliştii de la tolo.ro. Lavinia Guzu a ţinut să precizeze că "domnul general" este supărat pentru informaţiile apărute în presă. 

ŞEFUL SIE, SUPĂRAT CĂ INFORMAŢIILE AU APĂRUT 

Lavinia Guzu, ofiţer de presă SIE: Da, domnul Gabriel Predoiu este fratele domnului General Silviu Predoiu. Domnul general este ușor supărat.
Jurnalişti: Ușor?
Lavinia Guzu, ofiţer de presă SIE: În sensul în care află aceste lucruri din presă. Fratele dânsului a fost ofițer SRI, acum lucrează în mediul privat. Ne e dificil să comentăm ca instituție o problemă a cuiva care nu aparține instituției.

De asemenea, ofiţerul de presă al Serviciului de Informaţii Externe susţine că fratele generalului Silviu Predoiu era de fapt în misiune, la acea vreme Grabriel Predoiu fiind angajat al SRI.

SIE: GABRIEL PREDOIU ERA ÎN MISIUNE

(INFOGRAFIE 2)
Jurnalişti: (...) Nu a știut niciodată despre prezența fratelui său în acest caz?
Lavinia Guzu, ofiţer de presă SIE: Și-a amintit ceva, în sensul că fratele i-ar fi spus câteva lucruri, mai demult. E din 2005, ați spus? 
Jurnalişti: Da, 2005.
Lavinia Guzu, ofiţer de presă SIE: Da, însă domnul general a înțeles că acel caz s-a rezolvat.
Jurnalişti: În ce sens?
Lavinia Guzu, ofiţer de presă SIE: În sensul în care fratele dânsului era acolo ca ofițer SRI.
Jurnalişti: Vreți să spuneți că era în misiune?
Lavinia Guzu, ofiţer de presă SIE: Da. Și era și domeniul dânsului de activitate, dar mai mult, înțelegeți, nici nu știm și nici nu putem spune.

În dosar mai apar nume de poliţişti și procurori. Este vorba despre o anchetă deschisă de DIICOT pentru infracţiuni de prostituţie şi trafic de minori. Anchetatorii au descoperit că o reţea de chinezi care administra un salon de masaj obliga minore să se prostitueze. Localul unde se întâmpla totul era frecventat de oameni ai legii și angajaţi cu funcţii importante din administraţia publică. 

În urma acestor informaţii, Gabriel Predoiu a transmis următorul mesaj:

"Am luat nota de acuzatiile aduse de tolo.ro si reluate, de intreaga mass-media privind asa-zisa mea implicare intr-un dosar de trafic de minori si doresc, in virtutea dreptului la replica, sa fac urmatoarele precizari:

- Nu am avut cunostinta niciodata despre faptul ca as fi vizat/implicat in orice fel de calitate intr-un dosar penal si nu am fost niciodata chemat la audieri/nu am fost solicitat sa dau vreo declaratie in dosarul instrumentat de DIICOT.

- Nu am avut nici un fel de tangenta cu reteaua de prostitutie sau trafic de minori, nu am fost niciodata la "salonul de masaj". In schimb, da, am fost client relativ constant al restaurantului din acea locatie, pe care il frecventam mai ales in compania familiei, adica impreuna cu sotia si copilul meu.

- Mi-am construit cariera prin munca. Am pretuit intotdeauna statutul meu de ofiter si precizez ca mi-am onorat, prin rezultate, acest statut. Din acest motiv si pentru ca sunt tatal unei fete care la acel moment era adolescenta, refuz chiar si sa ma gandesc ca m-asi fi putut preta la "faptele de care sunt acuzat".

- Inteleg ca fratele meu este o miza sau, poate, o tinta. Ceea ce se intampla, tararea lui in acest scandal cu care nu doar el dar nici eu nu avem vreo legatura, pe baza unor speculatii grosolane, in conditiile in care el nu a stiut nimic pentru ca eu nu am stiut nimic, deci nu aveam ce sa-i spun, este, probabil, parte a unui joc pe care va las pe dumneavoastra sa-l descoperiti.

La final imi permit si o speculatie - domnul Tolontan, tocmai fusese acuzat de un post de televiziune ca este "colaborator SIE". Prin aceasta "dezvaluire" lovind de-a valma in SIE si SRI, dovedeste tuturor ca nu are stapan. Cel putin nu pe cele doua servicii nationale de informatii.
Inteleg sa-mi apar demnitatea si onoarea profesionala, precum si dreptul la imagine prin utilizarea tuturor parghiilor legale de care dispun.

Cu stima,

Col (r) Gabriel Predoiu"