Fotografii pe sub fustele femeilor, infracțiune în Germania

Wednesday, 13 November 2019, 19:01 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

„Upskirting-ul” sau realizarea fotografiilor pe sub fustele femeilor fără știrea acestora va deveni o infracțiune în Germania, a anunțat guvernul miercuri.

„Upskirting-ul” sau realizarea fotografiilor pe sub fustele femeilor fără știrea acestora va deveni o infracțiune în Germania, a anunțat guvernul miercuri, relatează AFP, potrivit hotnews.ro.

„Producerea neautorizată de imagini și secvențe de film care arată zone intime ale altor persoane fotografiate sau filmate sub haine” va deveni pasibilă de pedeapsă, a spus miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, la o conferință de presă.

Simplul fapt de a face o fotografie poate deveni infracțiune, la fel și faptul de a o împărtăși.

Parlamentul german nu a aprobat încă acest proiect pentru a-l transforma în lege.

De asemenea, va fi interzisă fotografierea decolteului fără știrea persoanelor, potrivit acestui text de proiect de lege.

Până acum, acest tip de practică nu era considerată infracțiune penală decât în momentul în care victima era atinsă sau hărțuită.

Din 2015, sentințe mai dure, chiar cu închisoare de până la doi ani, pot fi impuse pentru publicarea de imagini care ar putea dăuna considerabil reputației celor pe care îi reprezintă.

„Upskirting” („sub fustă”-în engleză) a devenit în ultimii ani o practică mult mai ușoară datorită camerelor și aparatelor foto miniaturale.

Asemenea fotografii sunt difuzate pe internet, în special pe platformele pornografice, fără consimțământul persoanelor vizate de imagini.

„Fotografierea unei femei sub fustă sau în decolteu este o încălcare umilitoare și nejustificată a vieții private”, a spus ministrul Justiției, Christine Lambrecht.

Guvernul german a decis de asemenea să pedepsească persoanele care difuzează fotografii ale persoanelor care au murit, în principal cele care au murit în accidente rutiere, care pot fi foarte degradante pentru victime și familiile lor.

În prezent, fotografierea sub fustele femeilor este pedepsită prin lege în mai multe țări.

În ianuarie, Parlamentul Britanic a adoptat un proiect de lege care vizează pedepsirea la doi ani de închisoare pentru fotografierea sub fustele femeilor.

În Franța, „captarea de imagini impudice” este pedepsită de o lege promulgată anul trecut, în 2018, ce a fost adoptată pentru a consolida lupta împotriva violenţelor sexuale şi sexiste. 

Scoţia are propria lege împotriva practicii de „upskirting” de aproape 10 ani, în timp ce mai multe state din Australia şi Statele Unite ale Americii au adoptat legi pentru a descuraja acest comportament.

De asemenea, practica este ilegală în India şi Noua Zeelandă.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN