Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fondul de investiţii locale. Ce ascunde "petarda" de 10 miliarde de euro aruncată de Dragnea

Tuesday, 11 December 2018, 10:36 Sursă: REALITATEA.NET

Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea știu cui vor da banii, dar nu pot să spună de unde vor veni miliardele, transmite Realitatea TV.

"Acest fond de investiţii o să-l avem în bugetul pe 2019. Este vorba de cei 10 S (n.r- zece servicii publice) pe fiecare localitate în parte, fiecare localitate putând avea două proiecte, legate de apă, canal, şcoală, toate aceste lucruri, pe lângă PNDL vrem să facem acest fond de investiţii locale, aşa se numeşte, pe care-l să-l dublăm de o proiecţie financiară, pentru că, chiar dacă ne propunem să facem mai multe lucruri, dacă nu avem o proiecţie financiară nu vom putea realiza acest lucru", a spus premierul Dăncilă.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat la finalul şedinţei Comitetului Executiv că Fondul de investiţii pentru administraţiile locale va fi înfiinţat printr-o Ordonanţă care va fi adoptată în următoarea şedinţă de Guvern.

Dragnea a menţionat că este vorba despre 10 miliarde de euro care vor veni "din România". El a spus că proiectul va fi "finalizat azi-mâine", iar în prima şedinţă de Guvern va fi adoptată o Ordonanţă privind înfiinţarea acestui fond de investiţii. Dragnea nu a vrut să dea detalii despre acest fond de investiţii, spunând că după adoptarea OUG Ministerul Finanţelor va explica acest proiect.

Primarii se arată neîncrezători în proiectul gargantuelic: "După 2-3 ani în care nu s-a investit nimic să vii şi să spui că dai 10 miliarde euro. De fapt răspunsul a fost dat, nu spun azi, o să spun mâine de unde iau banii, arată modalitatea de guvernare. Noi avem nevoie de astfel de investiţii pentru infrastructura mare", a declarat la Realitatea TV Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL