Floarea patimilor, plantă de leac la toate popoarele lumii. Remediu pentru zeci de boli

Wednesday, 07 November 2018, 13:20, Sursă: REALITATEA.NET

Passiflora incarnata este o plantă ale cărei flori nuanţat colorate sunt fascinante şi este deja o legendă în lumea fitoterapiei mondiale.

Adaugă părerea ta

De ce este această plantă de o luxuriantă frumusețe asemănată cu Patimile? Unii cred ca din cauza nuanțelor sângerii pe care le capătă, alții văd însă în acțiunea psihică purificatoare a acestei plante un ajutor divin, care aduce aminte de lumina dăruită oamenilor de Hristos.

Planta are cinci petale și cinci sepale care reprezintă 10 discipoli ai Bunul Nostru Iisus Hristos, fară Iuda și fără Petru. Are 72 spini, la fel cum se spune că avea și coroana cu spini purtată de Iisus. Lancea cu care a fost Mântuitorul ucis este amintită în frunzele ascuțite ale florii, scrie ortodoxia.ro.

Floarea este folosită pentru tratarea insomniei și anxietății. Dacă vă confruntați cu încordarea musculară, palpitații, stări de iritabilitate nervoasă, stări emotive, spasme musculare, dar și probleme gastrice, atunci aflaţi că passiflora este un remediu bun pentru toate. Se poate folosi și ca adjuvant în convulsii de diferite etiologii, migrene. Este recomandat să se administreze copiilor de peste 5 ani, fiind un remediu blând și natural.

Passiflora este un leac minune pentru insomnie, stări nervoase, epilepsie și chiar și pentru tulburările de menopauză.

Un studiu a descoperit și vindecarea în cazul anxietății extreme cauzate de sevrajul apărut în urma consumului de cannabis, de opiacee sau de alcool.

O altă afecțiune pe care o poate trata este azoopermia, scăderea libidoului, afecțiuni pe care le au în special consumatorii fideli de alcool și țigări. De asemenea, reprezintă un medicament și pentru astm.