Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Firea: „Ce tot atâtea salarii și pensii mărite?! Să vină austeritatea PNL-istă!”

Tuesday, 19 November 2019, 10:34 Sursă: realitatea.net

Atacul vicepreședintelui PSD la liberali vine după ce premierul Ludovic Orban i-a trimis „în munți” pe social-democrați „după nenorocirile pe care le-au făcut cât au fost la guvernare”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat despre foşti miniştri social-democraţi și actuali miniştri referitor la invitaţiile la dezbateri, că „nu au înţeles că nu mai sunt la putere” şi ar trebui să se ascundă „în munţi”, adăugând că PSD nu face programul liberalilor.

„Băieţii ăştia nu au înţeles că nu mai sunt la putere. Băieţii ăştia ar trebui să se ascundă prin munţi şi să îşi facă mea culpa după nenorocirile pe care le-au făcut cât au fost la guvernare în care ne-au adus în situaţia în care ne găsim azi. Ca atare, îi îndemn să mai lase cetăţenii români cu toate minciunile lor gogonate şi cu gesturile lor care trădează un tupeu şi o obrăznicie şi o nesimţire fără margini”, a spus Orban luni.

În mesajul postat marți pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea susține că în timp ce guvernarea PSD a crescut salariul minim net, cei de la PNL, ajungi la Putere, fug de responsabilitate. 

Vicepreședintele PSD îl ironizează și pe ministrul Finanțelor, Vasile Cîțu și afirmă că acesta „a fost scos la înaintare (…) să rostească minciuni, pardon , despre jalea din visteria țării, în timp ce toți ceilalți exponenți ai actualei guvernări fug ca Necuratul de tămâie de orice confruntare cu vreun lider PSD”.

„Nuuuu, imaginea aceasta nu este fake news! Este chiar ceea ce a grait ieri, cu subiect si predicat, noul premier! Barbat de stat, cica! Si democrat, pe deasupra! Asadar, Dl Orban ar vrea ca “pesediștii” să se ascundă în munți, probabil de frica celor din PNL, care au fost nu demult îndemnați de același personaj să le dea cu bâtele în cap. Pe unde-i prind! Ce tot atatea salarii si pensii marite!? Ce tot atata bunastare!? Sa vina austeritarea PNL-ista!

Și de ce sa ne ascundem? Pentru asa-zisul “dezastru” lăsat în economia țării. Dar despre ce dezastru vorbim, mai precis?

Sa lasam cifrele sa vorbeasca. La instalarea Domnului Iohannis la Cotroceni, PIB-ul României era de 150 miliarde de euro, salariul mediu 1.750 lei (400 de euro), salariul minim era de 678 lei net (155 de euro), iar cursul de schimb 4,42 lei pentru un euro.

La finalul guvernării PSD, în 2019, cu forta, si de dragul punctelor in campania electorala prezidentiala actuala, PIB-ul a crescut la 217 miliarde euro, salariul mediu net este 3.100 lei (650 euro), cel minim de 1.286 lei (270 euro), iar cursul de schimb al euro - 4,75 lei.

Așa ceva nu poate fi iertat! Cum vine asta ca un guvern să crească nivelul de trai al românilor? Inadmisibil!

Așa că a fost scos la înaintare Dl Vasile Câțu care să rosteasca minciuni, pardon “metafore”, despre jalea din visteria țării, în timp ce toți ceilalți exponenți ai actualei guvernări fug ca Necuratul de tămâie de orice confruntare cu vreun lider PSD.

Prin urmare, cine trebuie sa se ascunda, de fapt, în munți, dle Orban? Si cine are motive chiar sa nu mai coboare de acolo, la finalul guvernarii mediocre care a inceput?

Mai multa atentie la exprimare nu ar strica. Nu de alta, dar luna de miere guvernamentala trece. Trece repede! E normal, nu?”, și-a încheiat Gabriela Firea mesajul de pe Facebook.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL