Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Filmul tragediei din Herăstrău. Cum s-a înecat Maia, fetița de 10 ani

Monday, 07 September 2020, 07:13 Sursă: Realitatea PLUS

O zi de vacanță s-a transformat într-o tragedie pentru Maia, o fetiță de doar 10 ani.

Maia se murdărise pe mâini si a vrut sa se spele. A facut un pas prea aproape de apă, a intins mana spre luciul apei, a alunecat pe o porțiune de mătasea broaștei și a cazut in apa.

Terifiată, prietena ei de doar 12 ani a gândit ca un om mare. A căutat toate posibilitățile să o salveze.

Eliza a incercat disperata sa o traga pe Maia din apa. Initial a prins-o de mana, insa a scapat o. Apoi a cautat un bat lung sa o traga. La strigatele disperate de ajutor ale fetitei a venit un barbat care a sunat la 112.

A venit un al doilea bărbat care l-a strigat pe un al treilea. Acesta din urmă a coborât în apă, a căutat corpul Maiei în mâlul de pe fundul lacului și, într-un târziu, l-a adus la mal.

Filmul tragediei a fost povestit de mama Elizei pe Facebook.

”Până să ajungă cei de la Pompieri și de la Poliție, cel de-al treilea bărbat i-a făcut masaj cardiac, iar Eliza i-a făcut respirație gură la gură cum văzuse la școală la o lecție de prim-ajutor. I-au tot verificat pulsul în speranța că își revine”, scrie aceasta.

Printre manevrele de resuscitare, Eliza a sunat-o pe mama ei care a venit imediat la fața locului. Acolo erau și pompierii și bunica Maiei. Peste 60 de minute au durat manevrele de resuscitare. Totul a fost, însă, în zadar.

"Maia s-a dus. Un copil crescut de bunici, marcat de lipsa părinților după care a tot plâns de-a lungul anilor întrebând de ei, vesel atât cât poate fi un copil, s-a stins astăzi. Într-o zi, mai demult, a lovit-o o mașină pe aici, pe una dintre aleile de lângă bloc. Altă dată s-a tăiat destul de adânc la o mână după ce a trântit ușa de la scară și s-a spart geamul. Azi a fost ultimul gest năzdrăvan. S-a terminat o viață de copil", a mai scris aceasta.

În postare, mama copilei de 12 ani spune că Eliza plânge des după prietena ei. Se simte vinovată că n-a reușit să facă mai multe să o salveze și cel mai probabil va rămâne în cap cu imaginea Maiei pentru totdeauna. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL