Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șoferii fără RCA, amenințați cu camerele pentru rovinietă

Tuesday, 05 February 2019, 12:39 Sursă: REALITATEA.NET

Șoferii fără RCA, amenințați cu camerele pentru rovinietă

"Este o idee pe care am preluat-o, (...) ar trebui să o discutăm cu CNAIR, pentru a încerca să vedem în ce măsură există posibilitatea şi tehnică şi de realizat tehnic, astfel încât, odată cu citirea numerelor maşinilor şi identificarea lipsei rovinietei, să se facă o matchuire cu bazele de date, astfel încât să se identifice şi maşinile neasigurate prin asigurarea obligatorie RCA", a explicat, marți, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară Cristian Roşu, la un eveniment de specialitate.

Pe de altă parte, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, s-a declarat destul de scxeptin, nu pe partea tehnică, ci a aspectelor legale privind gestionarea informațiilor.

"În jurul camerei există trei actori importanţi. Este CNAIR-ul, care urmăreşte dacă s-a plătit sau nu s-a plătit tariful de rovinietă sau peajul la Feteşti, există Poliţia, care are baza de date, şi există conexiunea realizată prin STS", a precizat Neaga.

Asigurările de răspundere civilă auto (RCA) continuă să dețină ponderea principală - 46% - în totalul de prime brute subscrise pentru asigurările generale, dar ăn 2018 s-a înregistrat o scădere cu 6% față de primele 3 trimeste din 20187. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL