Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fenomen misterios într-o regiune din Siberia. Descoperirea a fost făcută de crescătorii de animale

Tuesday, 29 July 2014, 13:49 Sursă: REALITATEA.NET

Una dintre noile găuri a fost găsită lângă satul Antipayuta din regiunea Taz. Aceasta are un diametru de 15 metri și este la câțiva kilometri de primul crater identificat, scrie totb.ro

"Diametrul este de aproximativ 15 metri. Se vede pământ în afară ca și cum ar fi fost aruncat afară în urma unei explozii. Potrivit localnicilor, groapa s-a format pe 27 septembrie 2013. Observatorii ne oferă mai multe versiuni. Potrivit primei dintre ele, inițial era fum în jurul locului, apoi o lumină puternică. A doua versiune spune că un corp ceresc a căzut în acel loc", spune un reprezentant al autorităților locale care a vizitat zona cu elicopterul.

A doua gaură recent descoperită se află lângă satul Nosok din regiunea Krasnoyarsk. Are un diametru de 4 metri și o adâncime estimată la între 60 și 100 de metri. Potrivit localnicilor, groapa ar avea o formă perfecta de con. Craterul a fost găsit de crescătorii de animale.

Primul crater din Siberia a fost descoperit în regiunea Yamal. Câteva dintre ipoteze susţin că acest crater ar fi putut fi provocat de căderea unui meteorit, de o explozie subterană sau de prăbuşirea scoarţei terestre.

Fenomen misterios într-o regiune din Siberia. Cercetătorii nu au nicio explicație

 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL