Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Femeie înjunghiată în salon. Conducerea spitalului a declanșat o anchetă

Tuesday, 21 November 2017, 21:55 Sursă: REALITATEA.NET

Luni dimineaţă, în jurul orei 4, o femeie de 23 de ani, internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi pentru a avea grijă de copilul de patru luni a fost înjughiată de concubin în salon, acesta furându-i telefonul mobil. Marţi, conducerea Spitalului a deschis o anchetă.

Bărbatul a intrat în spital şi s-a dus în salonul în care femeia era internată cu bebelusul suspect de rujeolă şi a lovit-o de mai multe ori cu un cuţit, apoi a fugit fără să fie văzut, iar cadrele medicale şi-au dat seama că s-a întâmplat ceva când femeia a început să strige după ajutor.

Incidentul a avut loc la două zile după ce femeia de 23 de ani a avut un conflict verbal cu tatăl copilului ei, tot în spital. Femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon pentru că avea mai multe tăieturi pe mâini şi pe piept.

“Era stabilă, conştientă, dar în stare de şoc emoţional. Pentru plăgile de la nivelul braţului şi antebraţului a fost nevoie de intervenţie chirurgicală în urgenţă, care s-a efectuat în clinica de chirurgie plastică şi reparatorie. Evoluţia a fost favorabilă şi pacienta a solicitat externarea pentru a putea fi lângă bebeluşul ei internat pentru o afectiune contagioasă”, a declarat, presei, Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi. 

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase a fost deschisă o anchetă internă.

“Nu mi se pare normal ca un serviciu de pază să dea din umeri şi să spună nu am văzut, nu cunoaştem. Da, îi găsesc răspunzători pentru că astea sunt atribuţiile serviciului de pază. Dacă ar fi fost doar unul la poartă, am fi putut spune că a sărit gardul şi nu l-a văzut, dar avem şi un unul care trebuie să patruleaze chiar prin zona asta pe aici”, a explicat Mihnea Hurmuzache, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Conducerea spitalului a decis ca pavilioanele să fie încuiate după ora 23, până când vor fi montate camere de supraveghere.

Şi poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, furt, tulburarea liniştii publice şi folosire fără drept de obiecte periculoase.

Bărbatul a fost prins la Deva, într-un autocar, în timp ce încerca să plece spre Germania. El va fi adus marţi seara, pentru audieri, la Iaşi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL